Tomáš Jílek

Zdravím Vás... lednové aktuality

14.02.2015 09:34

Zdravím Vás všechny, po delší odmlce, za níž se omlouvám, ale jsem jenom člověk. V prvé řadě bych Vám chtěla popřát do nového roku mnoho zdraví, štěstí a pracovních a osobních úspěchů. Hlavně mnoho optimismu a úsměvů na tváři, protože s ním to jde mnohem lépe.

Děkujeme Vám za finanční podporu, za veškeré materiály, které Tomovi zasíláte v podobě fotek, videí, hasičských výročních zpráv a veškerých materiálů, které Toma baví a vyvedou z všedních dní. Děkujeme také za Vaše vzkazy a přání všeho dobrého do nového roku. Dále za návštěvy kamarádů, známých a přátel, kteří nezapomínají a najdou si čas Toma potěšit a překvapit. Také velké díky zdravotnímu personálu na klinice Malvazinky, který se Tomovi věnuje a někdy i nad rámec svých povinnosti. Moc si této odborné pomoci vážíme a děkujeme za ni.

Tomův zdravotní stav:

Tomův stav je stabilní, netrápí ho žádný bacil – všem nemocničním se úspěšně brání. Hybnost krku a ramen se velmi zlepšila intenzitou rehabilitace, takže má větší rozsah pohybu vsedě. Tom každý den dopoledne cvičí, sedí odpoledne až do večeře a při té příležitosti také rehabilituje. U všech končetin se snažíme udržovat maximální rozsah pohybu, aby nedošlo ke zkracování šlach. U jedné nohy dochází k zvápenatění, takže je bolestivá – Tom byl na vyšetření, kde mu zjistili tento problém, ale intenzivnějším cvičení na motomedu (kole) se to zlepšilo. Zuby ho netrápí a slouží, což je velmi rád. Občas ho trápí nespavost a spazmy (křeče). Tom je pořád závislý na plicní ventilaci, protože ventilátor za něj dohání potřebný tlak v plicích, jinak počet jeho vlastních dechů je různý.

 

Bydlení:

Bylo zahájeno stavební řízení. Už se hráblo do země, ale v našem kraji panuje zima, takže větší stavební práce jsou odloženy. Rodina a známí poptávají materiál a zjišťujeme potřebné informace o dodavatelích kompenzačních pomůcek a jejich potřebě. Tom se také na všem podílí, aby bylo vše dle jeho přání a potřeb. Nálady jsou různé, myšlenky veselé i smutné, ale snažíme se mu pomoci a vyhovět, jak je v našich silách a možnostech.

Děkujeme Vám všem za Vaši podporu.

 

Markéta D.