Tomáš Jílek

Dubnová aktualita

29.04.2015 22:57

Přeji Vám příjemné slunečné dny, které panují v těchto dnech. Sluníčko je zdrojem energie, kterou musíme přijímat, aby nám bylo lépe na duši. Děkuji všem, kteří navštívili Toma v posledních měsících a potěšili ho svoji přítomností, řekli mu něco nového a dodali mu sílu do dalších dní. Také děkujeme přispěvovatelům, kteří vložili peníze na sbírkový účet. Děkuji zdravotnímu personálu na klinice Malvazinky, který se o Toma pečlivě stará a věnuje mu svoji energii, často nad rámec svých povinností. Moc si toho ceníme a vážíme.

Už se nám přiblížil termín maratonu, na který Vás ještě jednou všechny srdečně zvu. Přijeďte udělat diváckou kulisu týmu, který poběží za Toma (www.bezimezatomase.cz). Veškeré informace o maratonu najdete na https://www.runczech.com/cs/akce/volkswagen-maratonsky-vikend-2015/zavody/volkswagen-maraton-praha/index.shtml. Přijeďte podpořit dva štafetové týmy a dva jednotlivce, kteří se budou sami překonávat, aby podpořili svými výkony Toma.

Tomův zdravotní stav:

Toma trápí nemocniční bacil, který byl vyléčen antibiotiky. Bohužel se u něj objevil i vir, který se mu usadil v krku, takže ztratil schopnost mluvit – není ho slyšet, chraptí. Léčíme tento problém, aby bylo Toma opět slyšet. Intenzita rehabilitace je na stejné profesionální úrovni. U Toma se ještě více zaměřují na dechová cvičení, která provádí pomocí Acapelly – pomáhá mu to na trénink objemu v plicích. Jinak je pořád závislý na plicní ventilaci, ale nepoužívá řízený ventilační systém – koriguje si to sám. Psychicky na tom nebyl moc dobře – trápila ho bezmoc a odkázání na zdravotní personál, budoucnost, finance, zázemí,… Ale utřídil si to v hlavě, podpořili jsme ho maximálně, co bylo v našich silách i zdravotní personál na Malvazinkách mu velmi pomohl, takže je opět lépe.

 

Stavba domu:

Ve zkratce, protože nejsem odborník na tuto problematiku, takže se nebudu pouštět do velkých výkladů. Byla udělána základová deska. Beton teď bude vyzrávat a tvrdnout, takže jsou prozatím práce přesunuty směrem na vybudování kanalizační sítě. Tomovi byly zaslány fotografie celé akce, takže si vše hlídá, jak probíhá a konzultuje s rodinou.

 

Děkujeme za podporu a přejeme Vám krásné jarní dny.

 

Markéta D.