Tomáš Jílek

DOBRÉ ZPRÁVY Z MALVAZÍNEK

05.05.2014 13:13

Děkuji Vám za veškeré finanční příspěvky, za veškerou Vaši pomoc, které využíváme, protože nejsem odborníci na všechno a rady jsou vzácné. Posílám Vám všem i pozdrav od Toma.

           Tom se zabydlel na klinice na Malvazinkách, i když se mu zde ze začátku nelíbilo, protože zde byl jiný režim i jiná četnost rehabilitací. Zaměřují se zde na dech a na sed. Tomův stav se krok po kroku zlepšuje. Funkce plic se pomalu obnovuje, už mu lékaři snižují počet dechů, které nahrazuje svým vlastním. Dále se zlepšuje i jeho motorika, v sedě vydržel minuty, nyní už hodiny, což je také velký posun. Občas ho trápí teploty, ale to je při vážnosti zranění a nemocničním prostředí normální. Dokonce je schopný i promluvit, abychom ho slyšeli, ale tato dovednost u něj není ještě stabilní. Citlivost v jeho končetinách není, ale bolest a svaly na břiše, po elektro stimulaci cítí.

Tom je velmi silná osobnost, protože velmi často drží on nás nad vodou, než my jeho, ale je tomu i naopak. Jsem ráda, že má okolo sebe spoustu známých a kamarádů, kteří ho navštěvují, píší mu a mají ho rádi, jako my.

Děkuji Vám. Markéta D.