Tomáš Jílek

DÍKY... + AKTUÁLNÍ STAV

28.01.2014 11:15

Děkuji Vám za Vaše příspěvky na Tomův účet a i za kouzelná slova. Pořád se snažíme pomoci Tomovi, jak jenom můžeme, a protože to je velmi náročné, tak aktualizace stránek je až na posledním místě, za což se Vám omlouváme. 

Peníze na účet téměř denně přibývají. Budou potřeba na kmenové buňky. Pořád sháníme doktora, který by je Tomovi podal. Narážíme na právní úskalí, neochotu zdravotníku… A nejenom na ně, protože zkoušíme i alternativní léčbu. Hledáme nové cvičební metody, jak Tomovi pomoci k samostatnému dýchání.

U Toma prozatím nenastala žádná větší změna. Začal rehabilitovat intenzivněji, aby si tělo zvykalo na vzpřímený sed. Cvičí krční svaly, které měl velmi pohmožděné po úrazu a celkovou motoriku.  Fyzicky se cítí lépe, pořád nabírá síly na každý den. Psychicky se drží, i když občas i slabší chvilka nastane, ale bojuje jako lev. 

Díky vybraným penězům a pořízené ústní myši komunikuje se svým okolím, což je velmi důležité, aby neztratil kontakt s tím, co mám rád. Opravdu se na ni naučil pracovat a zlepšil se.  Jeho snaha se projevuje ve větší výdrži, kterou měří na minuty, více posilujících cviků, které měří na vteřiny.  Každá minuta je důležitá k tomu, aby se jeho stav zlepšoval, a já věřím, že malými krůčky se bude zlepšovat a půjde to.

Prosím nepřestávejte v Toma věřit. Děkuji Vám.

 

Markéta D.